Kongeligt sommershow

Var vi  i cirkus? Eller i Tivoli? Nej, vi var til Kong Arthur i Ulvedalene, hvor Det Kongelige Teater for tiden samler hele familien.

Ridderne galopperer til hest, mens Morgana hærger Camelot og hendes terrorister fræser rundt på motorcykler. Skal den onde heks og sønnen Mordred virkelig besejre den gode Kong Arthur, som i skikkelse af Nicolas Bro er endt som så svækket en mand, at han dårligt kan håndtere det drabelige sværd Excalibur?
Så tager den gamle senile troldmand, Merlin, sig sammen og kommer i tanker om, hvem han er, og imens mørket falder på i Ulvedalene, trylles og lynes der med fuld skrue på magien, så historien bringes til en værdig afslutning. Ole Lemmeke er virkelig morsom som Merlin, som teatrets kostume- og sminkørfolk iklæder deres bedste forvandlingskunst.
Dronning Guinnevere og den gode ridder Lancelot løfter arven efter Arthur. Sådan finder desorienterede perioder i tilværelsen som regel altid en positiv løsning, lyder moralen – hvis ellers man vil fylde lidt mening i eventyrets show.

Den effektfulde teatermusik i tidens stil, smukt kronet af Xenia Lach-Nielsen som Søens Dame, bidrager til oplevelsen i passende doser. Velvilligt badede man sine sanser i den gennemført professionelle scenografi og det fremragende lyddesign. Og så fik vi et flot billede at gå hjem på. Synet af de hvide riddere oppe på bakken viser den særlige stemning, Det Kongelige Teater fremmaner med lys, lyd og musik en sommeraften i skoven.
Vi blev godt underholdt og folkevandringen ud til Ulvedalene det hele værd.

  • Mere om Kong Arthur på Det Kongelige Teaters hjemmeside HER.