ARoS direktør: Jeg er ikke politiker, men menneskelig

Erlend Høyersten Aros
Erlend Høyersten, ARoS

Kunstmuseet ARoS norske direktør, Erlend Høyersten, tilbageviser pure at have handlet politisk, da han ytrede forståelse for den berømte kinesiske kunstner Ai Weiweis protest mod den danske regerings seneste asylstramninger. Ai Weiwei deltog med et kunstværk i ARoS udstilling A New Dynasty – Created in China, som i øjeblikket vises på ARoS i Århus.

“I de nordiske lande har vi en høj grad af konformitet. Vi ligner hinanden, og vi lader os styre mere af frygten for at skille os ud end ønsket om at handle og gøre noget vigtigt,” siger Erlend Høyersten til DR:
“Europa har brug for en større forståelse for forskellige kulturer. Vi lever i et meget polariseret samfund, hvor der i stigende grad er behov for dialog,” fastslår han.
“Bliver du ikke politisk nu?”
“What? Det er ikke det, det handler om. Det handler om at vise respekt og være menneskelig.”

ARoS-direktørens udtalelse er fin og klar. Ligesom andre personligheders afstandtagen til den uforsonligt hårde debattone og lovgivning i Danmark, tænker og taler han om behovet for menneskelig empati og samarbejde fremfor kæft, trit og retning i en kynisk dyrkelse af egne interesser.

  • Mere på DR HER.